Bardzo smaczne, wilgotne i mięciutkie muffinki marchewkowe o korzennym aromacie. Te muffinki są idealne na jesienną porę.
Te serniczki są na kruchym cieście. Masa serowa jest słodka i lekko kwaśna. Na naszych mini sernikach jest krem cytrynowy.
Te tarteletki są na czekoladowym cieście. Na tartaletce jest krem o smaku amaretto i wiśnie które można zastąpić innymi owocami. Kruche ciasto tartaletki rozpływa się w ustach.
Babeczki z różą- nie za słodkie. W środku mają konfiture różaną. Mają pyszny, puszysty krem mascarpone. Bardzo polecam.
Muffinki z malinami-Sycące, pożywne muffiny z mąki razowej, pełne świeżych, soczystych malin.
babeczki haloweenowe dynie- kakaowe babeczki z nutą chilli. Ozdobione na wierzchu pomarańczowym lukrem, aby wyglądały jak dynia
Babeczki Haloweenowe wampiry to idealne babeczki na świętowanie Halloween. Limonkowe ciasto ze słodkim kremem przygotowanym na bazie serka Philadelphia.
Muffiny przygotowane na bazie mąki ryżowej i kukurydzianej. Wolne od glutenu, ale nie mniej pyszne niż takie tradycyjne przygotowane na bazie mąki pszennej.
Mocno cytrynowe, aromatyczne i orzeźwiające, ale nie za kwaśne muffinki wypełnione borówkami, które można zamienić na maliny, porzeczki, jagody lub inne drobne owoce.
Babeczki last minut. Ich przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut, a są tak pyszne, że jest dalece prawdopodobne, iż znikną ze świątecznego stołu jako pierwsze. ;)
Coś dla fanów kajmaku. Wilgotne, lekko kakaowe muffinki z kajmakową wkładką i ... bonusem w postaci kajmakowej polewy.
Babeczki, które idealnie wpisują się w walentynkowe menu. :) A jeśli nie obchodzicie Walentynek zróbcie je dla bliskiej Wam osoby z jakiekolwiek innej okazji
Pyszny czekoladowy deser, który prawdopodobnie został stworzony przez mistrza kuchni Jean-Georges Vongerichten
Tradycyjne szwajcarskie ciasteczka, czekoladowo-migdałowe, na zewnątrz otoczone chrupiącą skorupką, wewnątrz mięciutkie i lekko ciągnące. Z wyraźna nutą korzenną, choć w smaku dominuje połąc...
Holenderska odmiana szarlotki, czyli Hollandse appeltaart. Tak na dobrą sprawę niewiele różni się od naszej polskiej szarlotki.
Wyważone, przyjemne połączenie kruchuteńkiego ciasta z masą jabłeczną, masą kokosową i masą orzechowo-czekoladową. Całość pokryta kołderką z polewy czekoladowej oprószonej wiórkami kokosa.
Tym razem sernik pieczony. Dolna warstwa to masa jaglano-czekoladowa, górna to masa serowa o smaku waniliowym.
Ciężki, kremowy sernik o subtelnym smaku ajerkoniaku, z dodatkiem krówek, na chrupiącym ciasteczkowym spodzie
Ciasto świąteczne też może być w wersji light, A dlaczego nie? ;) Przygotowane na bazie mąki orkiszowej, bez dodatku cukru, słodzone bananami i suszonymi daktylami.
Babka ucierana o przyjemnie karmelowym smaku. Wilgotna, puszysta, długo zachowuje świeżość.
Proste, ciasto ucierane z jabłkami i cynamonową nutą. Puszyste i wilgotne za razem. Idealne do popołudniowej kawki lub herbaty.
Miękkie i lekko ciągnące w środku, z chrupiącą skorupką na zewnątrz. W smaku przypominają brownies. Mocno czekoladowe.
Serniczki, które zniknęły u nas w mgnieniu oka. Wilgotna, jedwabiście kremowa, dyniowa masa, z przyjemną nutą cynamonu i aromatem skórki z pomarańczy.
Wilgotne, mięciutkie, cudownie pachnące cynamonem, skórką pomarańczową i przeprawami korzennymi.
Szarlotki nigdy mi się chyba nie znudzą. A nadchodząca powoli jesień nastraja wyjątkowo jabłecznikowo i szarlotkowo.
Ciasto jest kruchuteńkie, cienkie i delikatnie chrupiące, z przyjemną waniliową nutą. A jabłuszka mięciutkie, przyjemnie rozpływające się w ustach, ale nie „rozciapciane”.
Jedna z wariacji na temat tiramisu. Małe biszkopty zastępujemy tu wcześniej upieczonymi blatami biszkoptowymi, podobnie jak w wersji klasycznej
Krucha migdałowa tarta pokryta skarmelizowanymi morelami. Z delikatnie wyczuwalną nutą cynamonu.
Mięciutkie i lekko chrupiące ciasteczka o lekko karmelowym posmaku. Zasmakują nie tylko dzieciom. ;) Ciasteczka są ekspresowe i proste w przygotowaniu.
To murzynek, który dawniej bardzo często piekła moja mama. Przepis spisała do zeszytu prawdopodobnie z jakiegoś kartkowanego kalendarza lub gazety.