W jednej misce zmieszać suche składniki: przesiane mąki, proszek do pieczenia, ksylitol (cukier), skórkę cytrynową.
W drugim naczyniu zmiksować mokre składniki: olej, jogurt, jajka. Dodać do suchych składników i wymieszać łyżką lub mikserem na wolnych obrotach, do połączenia się składników.
Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdego otworu nakładać ciasto do max. 2/3 wysokości, następnie w każdą surową muffinke powtykać po 3 maliny.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C (grzanie góra/dół) lub 165 °C (termoobieg) i piec około 20 minut (do suchego patyczka).
Gotowe wyjąć z piekarnika, wystudzić. I zajadać. ;)
Muffiny przygotowane na bazie mąki ryżowej i kukurydzianej. Bezglutonowe, ale tak samo pyszne jak te z mąką pszenną. Nie są suche, pełne malin, z lekko cytrusowa nutą.
Muffiny przygotowane na bazie mąki ryżowej i kukurydzianej. Bezglutonowe, ale tak samo pyszne jak te z mąką pszenną. Nie są suche, pełne malin, z lekko cytrusowa nutą.
W jednej misce zmieszać suche składniki: przesiane mąki, proszek do pieczenia, ksylitol (cukier), skórkę cytrynową.
W drugim naczyniu zmiksować mokre składniki: olej, jogurt, jajka. Dodać do suchych składników i wymieszać łyżką lub mikserem na wolnych obrotach, do połączenia się składników.
Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdego otworu nakładać ciasto do max. 2/3 wysokości, następnie w każdą surową muffinke powtykać po 3 maliny.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C (grzanie góra/dół) lub 165 °C (termoobieg) i piec około 20 minut (do suchego patyczka).
Gotowe wyjąć z piekarnika, wystudzić. I zajadać. ;)