serka homogenizowanego waniliowego lub brzoskwiniowego
Brzoskwiniowy wierzch:
Ilość
Składnik
połówek brzoskwiń w syropie
galaretka brzoskwiniowa
wrzątku
Sposób przygotowania
Masa serowa:
Galaretki dokładnie rozpuścić we wrzątku (mieszając). Odstawić do wystudzenia. Po wystudzenia schłodzić do momentu aż będą zaczynały tężeć. Wtedy zmiksować je na dużych obrotach miksera, ubijając na puszystą piankę (galaretka znacznie zwiększy swoją objętość). Do takiej spienionej galaretki dodać serki homogenizowane i całość wymieszać łyżka lub na wolnych obrotach miksera. Połowę masy przelać do tortownicy o śr. 22 cm, wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie (dałam ok. pół puszki brzoskwiń). Zalać pozostałą masą. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny, żeby masa nieco stężała.
Brzoskwiniowy wierzch:
Pozostałe połówki brzoskwiń pokroić na mniejsze kawałki, zblendować na gładki mus. Do miseczki przelać wrzątek, rozpuścić w nim galaretkę, dodać do musu brzoskwiniowego, wymieszać. Wystudzić. Wylać na zastygnięta masę serową. Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby całość mocno stężała.
Piankowy, delikatny sernik brzoskwiniowy. Samo przygotowanie tego sernika nie zajmie Wam więcej niż 10 min. Rozpływa się w ustach. Idealny na letnią porę. Sernik ma galaretkę i kawałki owoców w masie serowej. To najlepszy sernik brzoskwiniowy!
Składniki:
Masa serowa:
Ilość
Składnik
wrzątku
galaretki brzoskwiniowe
połówek brzoskwiń w syropie
750 g
serka homogenizowanego waniliowego lub brzoskwiniowego
Komentarze są moderowane, a więc pojawiają się na blogu po zaakceptowaniu ich treści.
julek
2016-11-05 11:21:20
Pyszny jest ten sernik :-) Puszysty jak ptasie mleczko, mega brzoskwiniowy. Wspaniały. Do masy serowej oprócz brzoskwiń dodaję też maliny. Petarda :-) Dziękuję za wspaniały przepis
Justyna
2016-09-04 09:31:27
Czy to koniecznie muszą być brzoskwinie z puszki czy można zastąpić świeżymi?
Kasia - Slodkiefantazje.pl
2016-09-04 22:00:59
Mogą być też świeże, dojrzałe brzoskwinie lub nektarynki.
Piankowy, delikatny sernik brzoskwiniowy. Samo przygotowanie tego sernika nie zajmie Wam więcej niż 10 min. Rozpływa się w ustach. Idealny na letnią porę. Sernik ma galaretkę i kawałki owoców w masie serowej. To najlepszy sernik brzoskwiniowy!
Składniki
Masa serowa:
Ilość
Składnik
wrzątku
galaretki brzoskwiniowe
połówek brzoskwiń w syropie
750 g
serka homogenizowanego waniliowego lub brzoskwiniowego
Brzoskwiniowy wierzch:
Ilość
Składnik
połówek brzoskwiń w syropie
galaretka brzoskwiniowa
wrzątku
Sposób przygotowania
Masa serowa:
Galaretki dokładnie rozpuścić we wrzątku (mieszając). Odstawić do wystudzenia. Po wystudzenia schłodzić do momentu aż będą zaczynały tężeć. Wtedy zmiksować je na dużych obrotach miksera, ubijając na puszystą piankę (galaretka znacznie zwiększy swoją objętość). Do takiej spienionej galaretki dodać serki homogenizowane i całość wymieszać łyżka lub na wolnych obrotach miksera. Połowę masy przelać do tortownicy o śr. 22 cm, wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie (dałam ok. pół puszki brzoskwiń). Zalać pozostałą masą. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny, żeby masa nieco stężała.
Brzoskwiniowy wierzch:
Pozostałe połówki brzoskwiń pokroić na mniejsze kawałki, zblendować na gładki mus. Do miseczki przelać wrzątek, rozpuścić w nim galaretkę, dodać do musu brzoskwiniowego, wymieszać. Wystudzić. Wylać na zastygnięta masę serową. Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby całość mocno stężała.