ksylitolu (mniej lub więcej wg upodobań smakowych), mona zastąpić miodem
żelatyny
Dodatkowo:
Ilość
Składnik
garść malin
Sposób przygotowania
Spód:
Biszkopty zmiksować w blenderze na proszek, przesypać do miski, dodać roztopione masło, wymieszać ręka do połączenia się składników, przełożyć na spód tortownicy o śr. 20 cm. Docisnąć ręką i wyrównać wierzch, Wstawić na chwilę do lodówki.
Masa serowa:
Maliny delikatnie opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, a następnie rozdrobnić blenderem na mus. Przetrzeć przez sito, żeby pozbyć się pesteczek.
Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Dodać mus z malin.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach zimnej wody, pozostawić na chwilę, by napęczniała, następnie podgrzać, aż całkowicie się rozpuści, nie gotować.
Do podgrzanej żelatyny dodać 2-3 łyżki masy jogurtowej wymieszać, dodać do reszty masy i szybko zmiksować.
Całość:
Masę wylać na biszkoptowy spód, wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godziny, żeby masa dobrze stężała.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i malinami
Jeśli jesteś miłośnikiem prostych, ale smakowitych deserów, to mam dla Ciebie coś specjalnego: ciasto jogurtowe z malinami. To ciasto to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca kremową konsystencję jogurtu z soczystością świeżych malin. Idealne na letnie popołudnie, ale równie pyszne o każdej porze roku.
Ciasto jogurtowe z malinami to doskonały wybór na różne okazje. Może być eleganckim deserem na romantyczną kolację, ale też sprawdzi się jako przekąska na rodzinne spotkanie. Co więcej, jogurtowiec jest niezwykle łatwy do zrobienia. Nie potrzebujesz specjalistycznych umiejętności czy skomplikowanych składników, aby cieszyć się tym wyjątkowym daniem.
Jogurtowiec z malinami to również świetna opcja dla tych, którzy szukają zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych ciast. Jogurt dodaje lekkości i orzeźwienia, a maliny są bogate w witaminy i antyoksydanty. Dzięki temu ciasto jogurtowe nie jest tylko smaczne, ale i stosunkowo zdrowe.
Jeżeli więc szukasz prostego, ale efektownego deseru, który zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych, ciasto jogurtowe z malinami jest idealnym wyborem. Nie tylko zachwyci Cię swoim smakiem i konsystencją, ale również zaskoczy prostotą wykonania. Nie czekaj więc dłużej i odkryj radość, jaką daje przygotowanie i spożycie domowego jogurtowca z malinami!
Składniki:
Spód:
Ilość
Składnik
masła
120 g
okrągłych biszkoptów
Masa jogurtowa:
Ilość
Składnik
malin
jogurtu naturalnego
ksylitolu (mniej lub więcej wg upodobań smakowych), mona zastąpić miodem
Jeśli jesteś miłośnikiem prostych, ale smakowitych deserów, to mam dla Ciebie coś specjalnego: ciasto jogurtowe z malinami. To ciasto to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca kremową konsystencję jogurtu z soczystością świeżych malin. Idealne na letnie popołudnie, ale równie pyszne o każdej porze roku.
Ciasto jogurtowe z malinami to doskonały wybór na różne okazje. Może być eleganckim deserem na romantyczną kolację, ale też sprawdzi się jako przekąska na rodzinne spotkanie. Co więcej, jogurtowiec jest niezwykle łatwy do zrobienia. Nie potrzebujesz specjalistycznych umiejętności czy skomplikowanych składników, aby cieszyć się tym wyjątkowym daniem.
Jogurtowiec z malinami to również świetna opcja dla tych, którzy szukają zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych ciast. Jogurt dodaje lekkości i orzeźwienia, a maliny są bogate w witaminy i antyoksydanty. Dzięki temu ciasto jogurtowe nie jest tylko smaczne, ale i stosunkowo zdrowe.
Jeżeli więc szukasz prostego, ale efektownego deseru, który zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych, ciasto jogurtowe z malinami jest idealnym wyborem. Nie tylko zachwyci Cię swoim smakiem i konsystencją, ale również zaskoczy prostotą wykonania. Nie czekaj więc dłużej i odkryj radość, jaką daje przygotowanie i spożycie domowego jogurtowca z malinami!
Składniki
Spód:
Ilość
Składnik
masła
120 g
okrągłych biszkoptów
Masa jogurtowa:
Ilość
Składnik
malin
jogurtu naturalnego
ksylitolu (mniej lub więcej wg upodobań smakowych), mona zastąpić miodem
żelatyny
Dodatkowo:
Ilość
Składnik
garść malin
Sposób przygotowania
Spód:
Biszkopty zmiksować w blenderze na proszek, przesypać do miski, dodać roztopione masło, wymieszać ręka do połączenia się składników, przełożyć na spód tortownicy o śr. 20 cm. Docisnąć ręką i wyrównać wierzch, Wstawić na chwilę do lodówki.
Masa serowa:
Maliny delikatnie opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, a następnie rozdrobnić blenderem na mus. Przetrzeć przez sito, żeby pozbyć się pesteczek.
Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Dodać mus z malin.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach zimnej wody, pozostawić na chwilę, by napęczniała, następnie podgrzać, aż całkowicie się rozpuści, nie gotować.
Do podgrzanej żelatyny dodać 2-3 łyżki masy jogurtowej wymieszać, dodać do reszty masy i szybko zmiksować.
Całość:
Masę wylać na biszkoptowy spód, wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godziny, żeby masa dobrze stężała.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i malinami