Krem maślany podstawowy

Podstawowy krem przygotowywany na bazie masła, cukru pudru, odrobiny wody lub mleka i ewentualnych dodatków smakowych (aromatów czy barwników). Istotną kwestią jest najwyższa jakoś masła, które napowietrzamy przez ubijanie/miksowanie z dodatkiem cukru pudru.

Przepis podstawowy:

  • 200 g miękkiego masła

  • 300 g cukru pudru

  • 1-2 łyżki lekko ciepłej wody

  • ½ łyżeczki ulubionego aromatu

Za pomocą miksera (końcówka do ubijania) utrzeć masło z cukrem pudrem na puszysty biały krem, pod koniec ucierania dodać wodę i aromat, ucierać jeszcze około 1-2 minut aż krem stanie się jeszcze bardziej puszysty.

Przepisy na torty z wykorzystaniem kremu znajdziecie np. tutaj i tutaj. A na babeczki tutaj.

Smacznego :)

Komentarze

Twój komentarz

Podobne artykuły

Brak danych.

KidsPRO.pl - Pierwszy w Polsce kurs programowania, gdzie uczymy pisząc prawdziwe programy, a nie gry!
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
wywiad na Gotujmy.pl